Op vrijdag 24 september, op de dag af 8 jaar na zijn begrafenis, is een prachtig beeld onthuld van onze toernooi ambassadeur Gerrie Mühren.

Een verrassing was voor velen dat het beeld door bondscoach Louis van Gaal onthuld werd bij de vereniging waar hij ooit begon RKAV in Volendam. Van Gaal noemde hem een icoon. Hij speelde samen met Gerrie Mühren bij Ajax. Gerrie was een geweldige voetballer, maar ook een goed mens. Hij stelde Van Gaal op zijn gemak toen deze ook bij Ajax kwam spelen.

Gerrie Mühren ook Nederlands Elftal speler, was vanaf de start jaarlijks te gast op ons toernooi als speler in het All-Star-team. Hij wilde er zelf ook altijd bij zijn. Het Leekster Voetbalgala zat in zijn hart. Na zijn overlijden is de familie, zijn vrouw Grietje, kinderen en kleinkinderen nog altijd aanwezig op de Gala-avond en dat wordt zeer gewaardeerd.

Het bestuur van het Leekster Voetbalgala was op deze middag uiteraard vertegenwoordigd. Gerard Bosman die vanaf de eerste editie het contact met Gerrie legde en deze onderhield en voorzitter Marja Wardenier waren te gast bij op deze mooie middag. Het was tevens een ontmoeting met veel voetballers die ook op het Leekster Voetbalgala ten tonele verschenen in de jaren. Sjaak Swart, Dick Schneider, Arnold Mühren, Johan Steur, Keje Molenaar, Pier Tol zijn enkelen van hen. Uiteraard waren er nog veel meer prominenten uit de voetbalsport én Volendam bij de onthulling aanwezig.

bij onthulling beeld Gerrie Mühren
bij onthulling beeld Gerrie Mühren
bij onthulling beeld Gerrie Mühren
bij onthulling beeld Gerrie Mühren