Fijn dat het vrouwentoernooi veel supporters naar Sportcentrum Leek brengt

19 Teams aan de start van het Vrouwentoernooi. Helaas haakte Gomos af en was Zevenhuizen er met een extra team om Peize te vervangen, waarvoor hulde!

Veel publiek op de tribunes deze avond, mooi om te zien. De vrouwen van VEV’67 misten tegenstand in hun poule. De drie ruime overwinningen zijn daar getuige van. Met veel ervaring in het top-zaalvoetbal en een paar jongen meiden is het team een goede mix én een van de favorieten. Vako/Tynaarlo plaatste zich ook al voor de 2e ronde na 2 overwinningen.

Dé wedstrijd van de avond was Winsum – Marum (0-2). Promotie voor het vrouwenvoetbal! Prima voetbal werd er voorgeschoteld aan het talrijke publiek. Een hoofdrol was weggelegd voor de keepster van Winsum. Ze verrichtte vele knappe reddingen, maar ze kon de 2 treffers van Marum niet voorkomen. Marum won dan ook verdiend. Grootegast had een gemakkelijke avond. Trainer Kuiper kon de wedstrijden dan ook rustig aanschouwen. Zijn team kreeg zelfs geen tegentreffer.

Een knappe prestatie was er van de vrouwen van ‘Westerkwartier’. Zij werden een goede 2e in deze poule. De Friese dames uit Oerterp zien we na de Kerst ook weer terug. Na 2 overwinningen al geplaatst konden de dames o.l.v. Bernou Hylkema zich zelfs een gelijkspel permitteren in de laatste wedstrijd.

Tot slot kwam in de 5e poule Zevenhuizen knap voor de dag. Met veel steun en support op de banken behaalden de ‘vrouwen van Gritter’ 3 overwinningen. Van Roden dat 2e werd, werd krap en knap gewonnen (1-0) in de laatste wedstrijd van de avond.

We zullen zien de 27e of we weer verrassingen zien en welke teams zich dan plaatsen voor de finale om de Roel Klazinga Trofee op 7 januari. Tot dan!

 

 Foto Anne Takens