Nieuwe vrouwenfinale belooft wel wat…..

De 2e ronde voor de vrouwen begon in een mineur. De vrouwen van Zevenhuizen konden door een verdrietige gebeurtenis niet deelnemen. De 34-jarige clubman en supporter Frans Kroes was maandagnacht plotseling overleden. Met alle aanwezigen in de hal werd hij herdacht en werd stil gestaan bij dit verlies. Zuidhorn kon de open gevallen plaats invullen, waarvoor dank. Voor het talrijke publiek maakten de 12 teams er een mooie en soms spannende avond van. In eerste poule (F) waren Roden-Westerkwartier en VEV’67 en Winsum aan elkaar gewaagd. Er kwamen geen doelpunten en geen winnaars uit. Eigenlijk was toen op voorhand een beetje verwacht dat de poule op doelsaldo beslist zou gaan worden en deze verwachting bleek uit te komen.

VEV’67 scoorde meer en werd poulewinnaar, met Winsum ook met 7 punten, een goede 2e.

FC Grootegast toonde zich in de 2e poule (G) de sterkste. Tynaarlo/Vako delfde het onderspit (2-0), maar ook deze dames deden het prima. Zuidhorn en Aduard maakten er ook nog een mooie wedstrijd van (2-1 winst Zuidhorn). In de laatste poule (H) pakte Marum de volle winst, kreeg geen enkel doelpunt tegen (evenals Winsum) en liet erg leuk combinatievoetbal zien.

Voor de halve finales stonden de wedstrijden VEV’67 – Marum en FC Grootegast – Winsum op het programma.

Het jonge Marum startte prima tegen de vrouwen van Sander Rozema. Marum kreeg meerdere opgelegde kansen, echter verzuimde het team zichzelf te belonen met een voorsprong. Totdat de Marum captain hands maakte en Larissa Nijland de gegeven strafschop benutte. Een enkele kans kwam nog voorbij, maar met de ervaring van VEV’67 speelsters gaven zij de kleine voorsprong niet meer uit handen. FC Grootegast nam het daarna op tegen Winsum (beste 2e). Voor Grootegast was het eerst tegenhouden, maar nadat Lucy Dijkema Winsum op voorsprong had gezet, moest het team wel komen. Het harde werken van de Grootegaster dames leverde echter geen grote kansen op, zodat Winsum de overwinning pakte. De finale op 7 januari wordt dus VEV’67 – Winsum. Ook dat wordt weer een spannend potje. Met de zaalervaring van VEV’67 en een moeilijk te passeren Winsum-keepster belooft dat wat.

  Foto Jurrien de Vries