Een prachtig slot van de 35e editie

Wat kunnen we deze editie terug kijken op een geweldig evenement. Een uitverkocht Sportcentrum Leek, spannende wedstrijden en ontknopingen. Mooie winnaars, sportieve verliezers, goede arbitrage en een heerlijke sfeer.

Voor de start van de wedstrijden bracht dweilorkest De Entertainers alvast wat sfeer. In de eerste kwartfinale van het A-toernooi duurde het even voordat VEV’67 de strijd in hun voordeel besliste, terwijl Oerterp daarna kansloos van Oosterwolde verloor. Zuidhorn besliste de wedstrijd tegen Westerkwartier in de laatste minuut en Marum won van Roden in een spectaculaire wedstrijd. Voor de B-finale werd vrijwilliger Harry Lukens in het zonnetje gezet. Deze stille kracht is de enige vrijwilliger die alle 35 edities actief is geweest binnen de organisatie van het Leekster Voetbalgala, waarvoor dus hulde.

Daarna werd de B-finale gespeeld om de Duurt Louwes trofee en kon Westerkwartier wederom binnen de lijnen verschijnen, dit keer tegen Vako.

Na de voorsprong van Westerkwartier gooide Vako alles op alles, maar dat werkte eigenlijk averechts en de 0-1 bleef op het scorebord staan. Westerkwartier wist de titel te prolongeren.

Weer terug bij het A-toernooi bezorgde Jeffrey Visser VEV’67 de winst en behaalde een finaleplaats ten koste van Oosterwolde. Rick Buma deed hetzelfde voor Marum tegen Zuidhorn en zo kon iedereen zich opmaken voor dezelfde finale als bij de 34e editie.

Bij de vrouwen een nieuwe finale deze keer. Winsum en VEV’67 waren aan elkaar gewaagd. Ook al in de 1e ronde was dat zo. Kansen voor beide teams en na de gelijke eindstand (1-1) zou dit de enige wedstrijd van de avond zijn door strafschoppen beslist.

In het voordeel van VEV’67, die in een mix van ervaren speelsters en jonge meiden de Roel Klazinga trofee wisten te bemachtigen.

Voor de grote finale kon men nog genieten van de jonge Freestylers Bodhi Bos en Tim Hoekman. Fantastisch wat ze lieten zien!

Dan de A-finale waar de mannen binnen de lijnen elkaar kennen van haver tot gort. Ook op het veld elkaars tegenstander en de laatste finale 3 jaar geleden trof men elkaar ook. Veel spanning dus deze wedstrijd. Na de voorsprong van Marum kwam de wedstrijd pas echt los. Toen VEV’67 met een man minder kwam te staan (geel: Renkema) had Marum toe moeten slaan, maar dirigent Tjoelker hield zijn maten scherp en uiteindelijk wist Gerhard van den Berg de winnende treffer te scoren (3-2). Wederom winst voor VEV’67 dus. De Henk Assies trofee blijft daar dus staan in de kantine met de Roel Klazinga trofee van de dames ernaast. Het feest bij DJ Olaf was inmiddels losgebarsten en tijdens de prijsuitreiking werden vele prijswinnaars in het zonnetje gezet.

Een woord van dank aan iedereen die meehielp aan deze succesvolle 35e editie. Wij kijken er zeker met voldoening op terug.

De prijswinnaars:

Beste speelster Damestoernooi: Grytsje van den Berg (VEV’67)
Beste speler B-toernooi: Rense Dijk (Westerkwartier)
Beste speler A-toernooi: Jacob Tjoelker (VEV’67)

Beste keepster Dames: Willissa Scholtens (Winsum)
Beste keeper B-toernooi: Bram Neplenbroek (Haren)
Beste keeper A-toernooi: Klaas Kleiker (Marum)

Topscoorster Dames: Larissa Nijland (VEV’67)
Topscorer B-toernooi: Patrick Steenbergen (VAKO)
Topscorer A-toernooi: Stan van der Wal (VEV’67)

Talentvolste speelster onder 21 jaar: Myrthe van der Veen (Marum)
Talentvolste speler onder 21 jaar: Yska Last (Roden)

Sportiviteitsprijs: Marum