REGLEMENT 36e LEEKSTER VOETBAL GALA

1. Voor zover niet anders bepaald zijn op het Leekster Voetbalgala de KNVB-zaalvoetbalspelregels (de districtsregels, dus niet de landelijke ere- en 1e divisieregels) van toepassing. Zorg dat uw spelers op de hoogte zijn van de nieuwe zaalvoetbal spelregels!

2. Op uitnodiging kunnen alleen veldverenigingen deelnemen die spelen in de standaard 5e t/m 1e klasse KNVB.

3. In 3 poules (A, B en C) wordt op 15 december 2023 het B-toernooi gespeeld. De poulewinnaars en de beste nummer 2 plaatsen zich aansluitend voor de halve finale van het B-toernooi. De twee winnaars van deze halve finale plaatsen zich voor de finale op de Gala-avond op 6 januari 2024. De twee winnaars van de halve finale van het B-toernooi plaatsen zich ook voor de 1e ronde van het A-toernooi.

In 4 poules (A, B, C en D) wordt op 16 december 2023 het dames-toernooi gehouden. De nummers 1 en 2 van de 4 poules, maar ook de twee beste nummers 3 plaatsen zich voor de 2e ronde op woensdag 27 december 2023. De 10 ploegen worden verdeeld in 2 poules van 5. De winnaars van beide poules spelen de damesfinale op de Gala-avond op 6 januari 2024.

Opzet van het A-toernooi: in 6 poules (E, F, G, H, I en J) wordt op 20, 22 en 23 december 2023 een halve competitie afgewerkt. De nummers 1 en 2 van de 6 poules en de 4 beste nummers 3 plaatsen zich voor de tweede ronde op vrijdag 29 en zaterdag 30 december 2023. De 16 resterende clubs worden verdeeld over 4 poules. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de Gala-avond op 6 januari 2024. Die avond zijn de 4 kwartfinales, 2 halve finales en de finale.

4. Duur wedstrijden voorrondes; Dames 20 minuten, A en B toernooi 25 minuten. Er wordt niet van speelhelft gewisseld.

5. Eerstgenoemde team in programma verricht de aftrap. Eerstgenoemde team start op de helft van het speelveld welke LINKS is gelegen van de wedstrijdtafel.

6. Uiteraard geldt de driepuntenregel. Bij gelijke eindstand in een poule beslist het doelsaldo (aantal doelpunten vóór, min aantal doelpunten tegen). Is ook dit gelijk, dan beslist het hoogste aantal gescoorde doelpunten. Is dit ook gelijk dan telt het onderlinge resultaat. Eventueel worden strafschoppen (drie verschillende spelers per team) genomen. Is de stand daarna nog gelijk, dan worden om en om strafschoppen genomen totdat in dezelfde beurt de ene ploeg mist en de andere wel scoort.

7. Kwart, halve finales en finales die gelijk eindigen, worden door strafschoppen beslist (zie 6).

8. Een team bestaat per wedstrijd uit maximaal elf spelers en een begeleidingsstaf. Zes van deze elf zijn wisselspelers. Vervangen spelers mogen in dezelfde wedstrijd terugkeren. Buiten deze elf mogen tijdens de wedstrijd géén extra spelers worden ingezet, ook niet bij blessures. Een speler mag op het Leekster Voetbalgala slechts voor zijn veldteam uitkomen. Een speler dient minimaal een maand voor de aanvang van het toernooi speelgerechtigd te zijn volgens de KNVB voor het veldteam van zijn vereniging. Van alle spelers moet digitaal de juiste informatie aanwezig zijn op de speelavonden. Spelers zonder geldige digitale veld-spelerspas zijn uitgesloten van deelname.

9. Ploegen zijn verplicht in uniforme kleding te spelen. Vaste rugnummers zijn verplicht. Bijbehorende namen opgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Alle teams worden verplicht reserveshirts mee te nemen. Bij gelijke shirts dient de eerstgenoemde ploeg reserveshirts te dragen.

10. Ploegen dienen 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd speelklaar te zijn. Indien een team 5 minuten na de officiële aanvangstijd nòg niet aanwezig is, start het team met een 2-0 achterstand en/of kan de wedstrijd met 4-0 verloren worden verklaard.

11. Wedstrijden worden gespeeld met door de wedstrijdleiding verstrekte plofballen.

12. Het is VERBODEN te spelen op schoenen met zwarte zolen.

13. Het is VERPLICHT te spelen met scheenbeschermers.

14. Het is VERBODEN voor deelnemers om tijdens zijn/haar wedstrijdprogramma alcohol en drugs te gebruiken.

15. De leiding is volledig in handen van de KNVB-scheidsrechters. Hun beslissingen zijn bindend. Protesten dienaangaande worden niet in behandeling genomen. Eerstgenoemde ploeg levert een assistent-scheidsrechter.

16. Na een rode kaart is een speler automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst. Dat geldt niet alleen voor een directe rode kaart, maar ook na 2x geel in een wedstrijd. Rood in de laatste poulewedstrijd betekent automatisch uitsluiting voor de eerste wedstrijd in de tweede ronde.

17. Na staking door schuld wordt de wedstrijd voor de schuldige partij met 5–0 verloren verklaard. Dat kan met name gebeuren als er in de slotfase van een wedstrijd ernstig spelbederf wordt gepleegd.

18. De wedstrijdleiding stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, vermissing of ongevallen.

19. De Gerrie Mühren bokaal, Henk Assies Trofee, Duurt Louwes Trofee en Roel Klazinga Trofee blijven eigendom van de organisatie.

20. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

21. Het 35e Leekster Voetbalgala wordt onder auspiciën van de KNVB georganiseerd door TLC en Sportcentrum Leek