REGLEMENT 35E LEEKSTER VOETBAL GALA

1 Voor zover niet anders bepaald zijn op het Leekster Voetbalgala de KNVB-zaalvoetbalspelregels (de districtsregels, dus niet de landelijke ere- en 1e divisieregels) van toepassing. Zorg ervoor dat uw spelers op de hoogte zijn van de nieuwe zaalvoetbal spelregels!

2 Op uitnodiging kunnen alleen veldverenigingen deelnemen die spelen in de standaard 5e t/m 1e klasse KNVB.

3* In 4 poules (A, B, C en D) wordt op 17 december 2021 het B-toernooi gespeeld. De poulewinnaars spelen een halve finale de winnaars van de halve finales plaatsen zich voor de finale op de Gala-avond op 8 januari 2022. De poulewinnaars en 2 beste nummers 2 van het B-toernooi plaatsen zich ook voor de 1e ronde van het A-toernooi.
In 5 poules (A, B, C, D en E) wordt op 18 december 2021 het dames-toernooi gestart. De nummers 1 en 2 van de 5 poules , maar ook de twee beste nummers 3 plaatsen zich voor de 2e ronde op dinsdag 28 december 2021. De 12 ploegen worden verdeeld in 3 poules van 4. De nummers 1 en 2 en de beste twee nummers 3 plaatsen zich voor de kwart finale (8) waarna de winnaars doorgaan naar halve finales. De winnaars van de halve finales spelen de dames-finale op de Gala-avond op 8 januari 2022. Opzet van het A-toernooi: in 6 poules (E, F, G, H, I en J) wordt op 21, 22 en 23 december 2021 een halve competitie afgewerkt. De nummers 1 en 2 van de 6 poules en de 4 beste nummers 3 plaatsen zich voor de tweede ronde op 29 of 30 december. De 16 resterende clubs worden verdeeld over 4 poules. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de Gala-avond op 8 januari 2022. Die avond zijn de 4 kwartfinales, 2 halve finales en de finale. * Wedstrijdschema wordt nog aangepast.

4 Duur wedstrijden voorrondes; Dames en B toernooi 20 minuten, A Toernooi 25 minuten. Er wordt niet van speelhelft gewisseld.

5 Eerstgenoemde team in programma verricht aftrap en speelt op veld 1 op de helft, die het dichtst bij de voormalige kantine (Sunckemalaan) is gelegen. Voor veld 2 geldt dat de eerstgenoemde ploeg zich opstelt op de helft, die het dichtst bij de organisatietafel is gelegen.

6 Uiteraard geldt de driepuntenregel. Bij gelijke eindstand in een poule beslist het doelsaldo (aantal doelpunten vóór, min aantal doelpunten tegen). Is ook dit gelijk, dan beslist het hoogste aantal gescoorde doelpunten. Is dit ook gelijk dan telt het onderlinge resultaat. Eventueel worden strafschoppen (drie verschillende spelers per team) genomen. Is de stand daarna nog gelijk, dan worden om en om strafschoppen genomen totdat in dezelfde beurt de ene ploeg mist en de andere wel scoort.

7 Kwart, halve finales en finales die gelijk eindigen, worden door strafschoppen beslist (zie 5).

8 Een team bestaat per wedstrijd uit maximaal elf spelers en een begeleidingsstaf. Zes van deze elf zijn wisselspelers. Vervangen spelers mogen in dezelfde wedstrijd terugkeren. Buiten deze elf mogen tijdens de wedstrijd géén extra spelers worden ingezet, ook niet bij blessures. Een speler mag op het Leekster Voetbalgala slechts voor zijn veldteam uitkomen. Een speler dient minimaal een maand voor de aanvang van het toernooi speelgerechtigd te zijn volgens de KNVB voor het veldteam van zijn vereniging. Van alle spelers moet vooraf het KNVB relatienummer worden doorgegeven. Op de speelavonden worden de digitale veld-spelerspassen steekproefsgewijs gecontroleerd. Spelers zonder geldige digitale veld-spelerspas zijn uitgesloten van deelname.

9 Ploegen zijn verplicht in uniforme kleding te spelen. Vaste rugnummers zijn verplicht. Bijbehorende namen opgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Alle teams worden verplicht reserveshirts mee te nemen. Bij gelijke shirts dient de eerstgenoemde ploeg reserveshirts te dragen.

10 Ploegen dienen 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd speelklaar te zijn. Indien een team 5 minuten na de officiële aanvangstijd nòg niet aanwezig is, start het team met een 2-0 achterstand en/of kan de wedstrijd met 4-0 verloren worden verklaard.

11 Wedstrijden worden gespeeld met door de wedstrijdleiding verstrekte plofballen.

12 Het is VERBODEN te spelen op schoenen met zwarte zolen.

13 Het is VERBODEN voor deelnemers om tijdens zijn/haar wedstrijdprogramma alcohol en drugs te gebruiken.

14 De leiding is volledig in handen van de KNVB-scheidsrechters. Hun beslissingen zijn bindend. Protesten dienaangaande worden niet in behandeling genomen. Elke ploeg levert voor elke wedstrijd van het team een assistent-scheidsrechter.

15 Na een rode kaart is een speler automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst. Dat geldt niet alleen voor een directe rode kaart, maar ook na 2x geel in een wedstrijd. Rood in de laatste poulewedstrijd betekent automatisch uitsluiting voor de eerste wedstrijd in de tweede ronde.

16 Na staking door schuld wordt de wedstrijd voor de schuldige partij met 5 – 0 verloren verklaard. Dat kan met name gebeuren als er in de slotfase van een wedstrijd ernstig spelbederf wordt gepleegd.

17 De wedstrijdleiding stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, vermissing of ongevallen.

18 De Henk Assies Trofee, Duurt Louwes Trofee en Roel Klazinga Trofee blijven eigendom van de organisatie.

19 In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

20 Het 35e Leekster Voetbalgala wordt onder auspiciën van de KNVB georganiseerd door TLC, Sportcentrum Leek en
NDC Mediagroep ‘Het Westerkwartier’.